Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam widzę, że jest kilka tematów co do regeneracji lecz każdy pisze coś innego i nie wiem co mam już o tym wszystkim myśleć. Mam lampy ksenonowe (nie wiem czy ma to jakieś znaczenie) klosze są zniszczone i chciałbym je odnowić (wymienić). Prosiłbym o wskazówki (jeśli miałbym robić to sam) lub kontakt do firmy z pomorza, która się tym zajmuje. W grę wchodzi także zakup nowych lub używanych kloszy (w dobrym stanie) i tu też prosiłbym o jakieś kontakty bo z tego co widzę to na allegro nie ma za dużego wyboru. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Opublikowano
Kolego, troche pracy i klosze odnowisz samodzielnie. Mozna isc na latwizne i za ok 300 zl kupic kpl. nowych od gruszkina z allegro. Jak chcesz regenerowac to bez wyjmowania lamp wyjmujesz listwy pod lampa a wlasciwie odchylasz bo masz spryskiwacz i listwa tak latwo nie wyjdzie. Potem jedziesz papierem sciernym od ok 500 lub 800 wodnym w zaleznosci jak glebokie sa rysy i odpryski. Potem co raz wiekszym 1000, 1500 az do 2000. na koncu lecisz pasta lekko scierna tempo lub lepszym specyfikiem od meguiara specjalnie do lamp. czas pracy ok 2h na spokojnie.
Opublikowano
no ale polerowanie to tylko polerką bo ręcznie nie da rady. Są opisane tematy na forach. Wpisz w google bo są ze zdjęciami porady nawet :)
szukam
Opublikowano

Przyznam się bez bicia, że poszedłem na łatwiznę :) .

Z używanego klosza nowego nie zrobisz niestety, mimo że efekty polerowań są bardzo fajne jak ktoś ma sumienie do tego :) .

Zawsze możesz swoje stare sprzedać na alledrogo i kupić nowe, mi się udało porobiłem dokładne zdjęcia, najdokładniej jak się da opisałem i się sprzedały.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zacznij od papieru 400 potem 600,800,1000,1500,2000,2500,3000 i filc na wiertarkę i pasta AutoMax(tempo matowi i się nienadaje).Efekt jak nowe...

Poszedłeś na łatwizne...masz xenon...zwróć uwage na napisy na szkle!!Jeśli masz xenon i niema oznaczenia D2S(zkw niema i podróbki chyba też nie)policjant przy kontroli może ci odebrać dowód za niehomologowane światła i nie interesuje go to że zmieniałeś...niema homologacji w lampie niema dowodu...

...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano

roki863 nie zrozumieliśmy się z "moim pójściem na łatwiznę" :mrgreen: -> Klosze mają oznaczenie D2S, AL i są od allegrowicza "gruszkina".

Kupiłem nowe a nie bawiłem się w polerki.

Opublikowano
Polerka ma zaletę, bo efekt jest widoczny. Tyle, że po pierwszej polerce szybko będą następne ponieważ przy okazji tej pierwszej skutecznie starliśmy fabryczną warstwę ochronną ( taki niby "klar") :| .
Opublikowano
roki863 nie zrozumieliśmy się z "moim pójściem na łatwiznę" :mrgreen: -> Klosze mają oznaczenie D2S, AL i są od allegrowicza "gruszkina".

Kupiłem nowe a nie bawiłem się w polerki.

Jeśli tak to :cool2: bo spotkałem się z zamiennikami które nie miały oznaczeń d2s więc jak ktoś ma xenon jest to b.Ważne

...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano
na lampie mam AL a D2S gdzie powinno być widoczne ( ksenon jest na 100% oryginalny tak wyjechała z fabryki)