Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam możliwość zamienić moje stalowe felgi na felgi aluminiowe tylko że posiadam bmw e36 sedan a tamte są z e34 i czy ktoś wie czy będą pasowały? Mowa o 15'
Opublikowano
Słyszałem opinię że na oponach 195/65/15 nie powinno być problemu, ewentualnie zaklepanie rantów błotnika do wewnątrz. Samochód stoi dość twardo. A dystanse jakie musiały by być?
Opublikowano
Jeżeli mowa o stalakach to wejdą. Mój brat ma w e36 coupe felgi na zimę z e39 i opony 195. Nic mu nie ociera.Błotniki nie ruszane. A dystans tylko zwiększy odsadzenie felgi od piasty.
Opublikowano

wejdą i będzie okej, lepiej się będzie jeździć bo rozstaw kół się zwiększy

do kebaba wchodzą bez problemu M systemy II 9x17 więc normalne 15 też dadzą radę

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak więc sprawdziłem i:

Przód nie ma najmniejszego problemu.

Tył jednak przy oponach 225/60/15 i 205/65/15 delikatnie przy 4 osobach obciera na dziurach.

Z oponami 195/65/15 nie ma żadnego problemu tylko na 7 calowej feldze wygląda to jak wygląda. Ale na lato mam w planach ubrać felgi w 205/55/15 i zobaczymy jak to będzie się spisywać.