Skocz do zawartości

E34 518i M43 nie odpala, wszystko juz sprawdzone.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukałem i szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Otóż auto stało ze 2 miesiące, nie odpalane, na dworzu. Teraz nie chce odpalać, nawet na hol nie zagada. Podłączyłem pod kompa, był błąd przepływomierza - wymieniłem 2 inne używane, nadal nic, komp błędów już nie pokazał w innej bmce ten przepływomierz lata super. Zmieniłem świece, przewody i moduł cefki -nie wiem jak sie to nazywa fachowo - ten czarny do którego są przewody WN podłączone, Iskra jest aż oczy bolą, paliwo dostaje, pompa sprawdzona ciśnieniowo. błędów brak. nawet nic nie zagada, ani na gazie ani an pb. silnik to M43 1.8 115 KM. ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? tak gdzieś wyczytałem że to może być czujnik położenia wału, ale czy takie były by objawy - zero odpalania nawet na hol?? pomocy bo mam już dość. co jeszcze sprawdzić/wymienić??????
Opublikowano
Jeśli podczas kręcenia jest iskra, to pozostaje sprawdzić czy podczas kręcenia wtryskiwacze podają paliwo i czy jest odpowiednie ciśnienie na listwie wtryskowej.